در رابطه با اثرات تلاوت قرآن در خانه، به حدیث اعجاب انگیزی از اولین اختر تابناک آسمان ولایت، حضرت امیرالمؤمنین (ع) گوش دل می سپاریم:
در خانه ای که قرآن خوانده شود، و از خدای عزوجل فراوان یاد گردد، برکتافزایش می یابد، و فرشتگان حضور پیدا می کنند و شیاطین از آن می گریزند. وآن خانه به اهل آسمان روشنی می دهد، همان گونه که ستارگان آسمان به اهلزمین روشنی می دهند. »
در حدیث دیگری، پیامبر محبوب و بزرگوارمان، ضمن تأکید همین درخشش برای اهلآسمانها، به کسانی که تلاوت قرآن در منازل را، از برنامه ی زندگی خود حذفنموده اند، هشدار می دهند که خانه های خود را همانند قبرستان، سرد و خاموشنسازند:
« خانه های خود را با تلاوت قرآن روشن کنید، و منازل را مانند قبرستانقرار ندهید. چنان که یهود و نصارا چنین کردند. در کلیساها و معبدها بهعبادت پرداختند ولی در منازلشان اثری نبود.
در هر خانه که قرآن زیاد خوانده شود، خیر و برکت آن خانه زیاد می شود واهل آن خانه مشمول عنایت گسترده الهی خواهند شد. و آن خانه به اهل آسمانهانور می دهد. همان طور که ستارگان، زمین را روشن می کنند. »
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، در حدیثی دیگر، باز هم به اثرات وجود قرآن در منازل، تأکید می فرمایند :
خالی ترین و فقیرترین خانه ها، خانه ایست که در آن قرآن نباشد. »
شاید که مقصود پیامبر عزیزمان، وجود روح قرآن در منازل است، وگرنه، در هرخانه ای یک یا چند جلد قرآن، آن هم به شکلهائی زیبا و چشمگیر، یافت می شودکه بسا در طول یکسال هم، صفحه ای از آن گشوده نمی شود.
توصیه ای برای پدران و مادران
اگر علاقمندید که کودکان و نوجوانان شما، در آینده به کتاب قرآن عشق بورزند، و با آیات آن الفتی ناگسستنی داشته باشند،
اگر آرزومندید که آیات قرآنی، در ذره ذره ی وجود نوجوانان شما جای بگیرد، و در آینده مسیر زندگی خود را، همراه با قرآن تعیین نمایند،
و اگر دوست دارید که نور قرآن، پیوسته زوایای زندگی شما را روشن نموده، و از برکات حیرت انگیز آن برخوردار شوید
حتما در منازل خود، برنامه ی تلاوت قرآن، آن هم با صوتی نسبتا بلند، بخصوصدر صبحگاهان داشته باشید، و بدون این که از کودکان و نوجوانان خود مستقیمابخواهید که گوش به تلاوت شما بدهند، سعی نمائید که آهنگ تلاوت قرآن،پیوسته در گوش آنان بنشیند.